Консултации лично в Мадрид
и дистанционно онлайн

Дентално БиоДекодиране“Чрез зъбите си можеш да познаеш проявлението на твоя Дух.”

Кристиан Бейер


Biodescodificación Dental

Денталното БиоДекодиране или Психоневродонтология е една нова наука, развита и изпробвана в практиката в продължение на над 20 години от д-р Кристиан Бейер, френски стоматолог, завършил Стоматологичния хирургически университет в Страсбург. Това е наука, при която се декодира информацията отразена в зъбите. Те ни говорят не само за конфликтите, които ние живеем, но и за конфликтите, наследени от нашите предшественици.

Така както благодарение на откритията на д-р Хамер можем да декодираме, тоест да прочетем и разберем симптомите на физическото тяло, благодарение на откритията на д-р Бейер можем да четем информацията, която ни предават зъбите ни чрез зъбните или оралните патологии. Всяка неправилна позиция, всяка малформация на корен, всеки кариес (д-р Бейер е открил значението на над 200 вида кариес в зависимост от зъба и засегнатата област), всяка фрактура или всеки патологичен аванс, ни дават една невероятно точна информация.

Посланията на зъбите са толкова точни, че чрез тях можем да узнаем конкретни неща като: дали във вашия род е имало мъж, който е загинал на война; дали е имало дете, което е загубило майка си преди 3-годишна възраст; дали е имало жена починала при раждането или дори какво е мислила и преживявала майка ти, докато е била бременна с теб.

Изглежда магическо и до известна степен е така. Това, което нашите зъби отразяват е нашето вътрешно неосъзнато дълбоко страдание. Чрез зъбите подсъзнанието ни дава „решение“ на това страдание. Дори човек да няма никакви проблеми със зъбите, при едно зъбно декодиране на позицията и корените на зъбите си, той има възможност да осъзнае това страдание, лично или наследено, и да трансформира тази информация.

По тази причина горещо препоръчвам да се комбинира механичната поправка на един зъб с личната работа по осъзнаване на конфликта. Отстраняването на емоционалната причина, която генерира патологията, прави възможно физическото възстановяване на зъба да бъде трайно. В противен случай е възможно пломбата да падне само след няколко дни или короната да се счупи, или след носене на зъбен коректор в продължение на 2 години при отстраняването му зъбите да се върнат в първоначалното си положение, което всъщност е било „решението“, което подсъзнанието е дало на конфликта.

Възможно е и обратното. Виждала съм случаи, при които след сеанс по зъбно декодиране, зъб, който се е бил изместил от правилната си позиция да се върне сам на мястото си без външна интервенция, само благодарение на факта, че човекът е осъзнал конфликта си и преживяното страдание. Тъй като конфликтът е изчезнал "решението" вече не е нужно и зъбът сам коригира позицията си.


Според Денталното Декодиране всеки зъб има няколко различни интерпретации в зависимост от патологията, която е развил и връзката му с останалите зъби.

Кариесите ни говорят за неосъзнати конфликти на самия човек.

Зъбните фрактури показват, че даденият конфликт е намерил "разрешение".

Малформациите на корените говорят за наследени от предците ни програми за оцеляване.

Неправилните позиции на централните зъби също така говорят за програми за оцеляване и се отнасят до идентичността на човека - кой е той, как възприема себе си и какво е отношението му към другите.

Устата е разделена на 4 квадранта и всеки един от тях представлява една област от нашия живот.

 • - Горе вдясно - бащиният ми род, баща ми, моята връзка с бащиния ми род
 • - Горе вляво - родът ми по майчина линия, майка ми, връзката ми с рода по майчина линия
 • - Долу вдясно - професията ми, работата ми и връзката ми с нея, с колегите и работното място
 • - Долу вляво - моят дом, собственото ми семейство (не това на родителите ми), връзката ми с моя дом и семейство


Какво е нужно за едно Дентално БиоДекодиране?

Преди да дойдеш на консултация по Дентално БиоДекодиране е задължително да ми изпратиш по имейл една Панорамна Зъбна Снимка. Възможно е да се наложи да ми изпратиш също няколко любителски снимки на устата и зъбите от различен ъгъл. Необходимо е да ми кажеш причината да поискаш сеанс и да номерираш много точно засегнатите зъби. За да го направиш правилно, изполвай начина за номериране на зъбите според следната схема.


Номерирай зъбите си по следния начин (дясно и ляво е твоето дясно и ляво):

 • - Горе вдясно – от 11 до 18
 • - Горе вляво – от 21 до 28
 • - Долу вдясно – от 41 до 48
 • - Долу вляво – от 31 до 38
Biodescodificación DentalКогато става въпрос за млечни зъби на деца номерирането се прави по следния начин:

 • - Горе вдясно – от 51 до 55
 • - Горе вляво – от 61 до 65
 • - Долу вдясно – от 81 до 85
 • - Долу вляво – от 71 до 75
Biodescodificación Dental


Съвместно с Панорамната Зъбна Снимка е желателно да се разгледа и Родословното Дърво. Това, което живееш днес е пряко свързано със страданието, което са преживели предшествениците ти и не са успели да разрешат.

Тук можеш да намериш инструкциите как да изработиш Родословното си Дърво преди да се срещнем.

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри Вашето изживяване. Навигирайки по-нататък, Вие приемате нашите условия. OK