Консултации в Мадрид
и on-line по Skype

Дентално Био Декодиране“Чрез зъбите си можеш да узнаеш усещането на твоя Духа.”

Кристиан Бейер


Biodescodificación Dental

Денталното Декодиране или Психоневродонтология е метод, създаден от Кристиан Бейер, лицензиран във факултета по хирургична одонтология в Страсбург, който служи за интерпретиране на информацията отразена в зъбите. Те говорят за конфликтите, които живееш, но също и за конфликтите, преживяни от твоите предци.

Така както можем да прочетем симптомите на тялото, можем да прочетем какво ни казват зъбите. Прочитането на зъбите може да бъде дори по-прецизно когато се разчита информацията наследена от предшествениците. Прецизността е толкова голяма, че можем да прочетем по зъбите събития като дали семейството е загубило земя или някакъв бизнес в миналото, дали някой мъж е умрял на война, дали някое дете е изгубило майка си преди третата си година и дори какво е мислила майка ти докато е била бременна с тебе.

Изглежда цяло чудо и до известна степен си е. Нашите зъби отразяват страданието на духа. Може да нямаш проблем със зъбите или устата и да си направиш дентално декодиране с цел да разрешиш някоя конфликтна ситуация в живота си или патрон, който се повтаря.

Обаче, ако имаш някакава патология на зъбите или устата е силно препоръчително първо да се декодираш. По този начин механичната поправка на зъба ще е по-успешна и трайна. Да не забравяме, че духът се изразява чрез зъбите. Всяка малформация или неправилна позиция на зъба в устата е едно "разрешение на конфликта" дадено от духа. Ако се опитаме физически да я поправим без едно осъзнаване на конфликта поправката просто няма да издържи дълго, защото ще и се наложи да се бори с неразрешеното несъзнателно страдание. Когато съобщението дадено от симптома на зъба не е разбрано и осъзнато е съвсем нормално една пломба да падне след няколко дни, една корона или мост да се счупи или един имплант да бъде отхвърлен, или пък след 2 годишно носене на апарат за зъбна корекция след махането му зъбите да се върнат на пъвоначалната си позиция.

И обратното. Много лесно ще видим зъб, който се е бил отдалечил от друг или се е завъртял, сам да се върне към правилната си позиция след дентално декодиране и осъзнаване на конфликта от страна на човека.

Според Денталното Био Декодиране нашата дентадура се дели на 4 квадранта и всеки един от тях отразява дадена част от живота ни:

 • - Горе в дясно – Родът (бащиното родословно дърво), бащата, и всичко, което ме свързва с бащиния род
 • - Горе в ляво – Фамилията (майчиното родословно дърво), майката, и всичко, което ме свързва с майчиния род
 • - Долу в дясно – моят професионален живот
 • - Долу в ляво – моят дом

Всеки зъб има значение в зависимост от много фактори. Всяка лоша позиция на зъба спрямо останалите, всяка лоша форма на корена, всеки кариес (Бейер е идентифицирал поне 200 различни вида кариес), всяка фрактура, всеки патологичен напредък или орална патология, всичко има един конкретен прочит и значение.


Как да се подготвиш за едно Дентално Био Декодиране?

Преди да дойдеш на консултация по Дентално Био Декодиране е необходимо да ми изпратиш по имейл Панорамна зъбна снимка. Ако се наложи, може да ти поискам и няколко любителски снимки на устата и зъбите. Ще трябва да ми посочиш темата за консултация и да обозначиш зъбите, които са засегнати, в случай на патология. За да го направиш правилно, използвай начина за номериране на зъбите, показан на следната схема.


Номерирай зъбите си по следния начин (дясно и ляво е твоето дясно и ляво):

 • - Горе в дясно – от 11 до 18
 • - Горе в ляво – от 21 до 28
 • - Долу в дясно – от 41 до 48
 • - Долу в ляво – от 31 до 38
Biodescodificación DentalКогато става въпрос за деца с млечни зъби номерирането се извършва по следния начин:

 • - Горе в дясно – от 51 до 55
 • - Горе в ляво – от 61 до 65
 • - Долу в дясно – от 81 до 85
 • - Долу в ляво – от 71 до 75
Biodescodificación Dental


Съвместо с Панорамната Зъбна Снимка е препоръчително да се види и Родословното Дърво. Това, което живееш днес е пряко свързано с онова, което са преживели предшествениците ти и не са успели да разрешат.

Тук можеш да намериш инструкциите как да изработиш Родословното си Дърво преди да дойдеш на консултация.

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. OK