Консултации в Мадрид
и онлайн

Трансгенерационна Психология“Всеки един от нас е хранител на едно наследство и носител на една мисия. Всеки един от нас е наследил от баща си и от майка си, от многобройните си предци, от народа си, от езика си, някои характеристики добри или лоши, приятни или досадни, някои таланти и някои дефекти, и всичко това заедно прави това, което сме.”

Херман Хесе, 1949


Трансгенерационна Психология

Често чуваме фрази като "колко много приличаш на баща си" или на оная баба дето дори не си познавал, или че "ти и братовчедка ти сте като две капки вода"… Всички познаваме някого, който носи същото име като баща си, дядо си и прадядо си, или пък упражнява същата професия като тях. Чували сме, че в някой род всички първородни деца се раждат на една и съща дата…

Но, коя е причината? Просто случайност или Животът има някакво особено чувство за хумор?

Може би става дума за някакви знаци или код, който, ако знаем как да разчетем, ще ни позволи да разгадаем защо сме се родили точно в този род и защо живеем точно това, което живеем. Ще разберем какво ни свързва с предците ни, какво те са преживели като травма или срам (насилствена смърт, загуби, изневери, и т.н.), и не са успели да разрешат или асимилират, така че са се опитали да погребат случилото се в мълчание, превърнали са го в "табу".

Работата е там, че тази информация не изчезва, а остава запечатана в родовото подсъзнание. И започва да се предава от поколение на поколение под формата на "програма", която тече подсъзнателно и се повтаря, и повтаря. Докато не се появи някой с по-високо ниво на съзнание, в други времена и с различни вярвания, и бъде способен да активира програмата, да преживее подобна ситуация или точно противоположната (за подсъзнанието двете полярности са една и съща програма) и да я осъзнае и живее по нов начин. Така информацията, превърнала се в началото в "програма", бива "освободена", енергията е трансформирана и небходимостта да бъде повтаряна програмата изчезва.


“Ако искаш да познаеш миналото си погледни настоящето си, то е резултатът. Ако искаш да познаеш бъдещето си виж настоящето си, то е причината.”

Гаутама Буда


Transgeneracional - antepasados

Преди да се въплъти Душата си предначертава един Житейски План. Решава какво иска да експериментира в този живот, набелязва си ключови точки и моменти, през които да премине.

В момента, в който човек се ражда в едно физическо тяло, е като един пендрайв - изтегля цялата информация, заложена в колективното подсъзнание на рода. Наследява всичко, което предците му са преживели, добро и лошо, прието и отхвърлено. Наследява всички "програми", които чакат да бъдат разрешени. Разбира се няма да активира в себе си всички тези програми, а само онези, които съвпадат с Плана на неговата Душа.

Това е една от причините две деца в семейството да бъдат много различни. Най-вероятно са си разпределили програмите на рода и всяко ще активира нещо различно. Ако обаче дадена програма е много "тежка", тя може да бъде активирана и от двете или повече деца в семейството, ако са повече.

Когато в един род са се преживели големи трагедии и се е натрупало много страдание в родовото подсъзнание, информацията за наследниците става много тежка и не е по силите на една душа. Възможно е в такива случаи някое от децата да развие умствени болести, а друго да развие физически болести. Става един вид разпределение на тежестта.

Много често хората си мислят "не си избрах родителите", "имах лош късмет да се родя в този род"... Но това съвсем не е така. Душата си избира и родителите и рода, в който да се въплъти. Става въпрос за един вид договор за взаимопомощ. С всичката си положителна и отрицателна информация, заложена в родовото подсъзнание, Родословното Дърво предоставя на Душата идеалните условия тя да експериментира онова, за което е дошла. В замяна Душата наследява и активира програми, които с времето има възможността да освободи и трансформира. По този начин всички печелят. Освобождава се Душата и се освобождава целият род. Това е възможно благодарение на законите на подсъзнанието. Можеш да прочетеш за тях в следната статия, публикувана в моя Блог:


Така че, оттук нататък когато си помислиш, че е лош късмет, че си наследил пороците на баща си или че е ужасно, че си се родил в беден род, спомни си, че всъщност това е бил изборът на твоята Душа. Че тя е поела върху себе си тези тежки програми защото МОЖЕ да се справи. Животът никога не ни товари с превратности, които не сме способни да преодолеем. Ако понякога се проваляме, то е защото нямаме достатъчно вяра в себе си и в Живота.

С помощта на Трансгенерационната Психология успяваме да подредим парченцата от пъзела да си дойдат на мястото и нашият живот придобива смисъл. Започваме да разбираме коя е нашата мисия вътре в рода ни, с каква цел сме дошли на тоя свят. Не е “проклятие” това, че наследявам неразрешените проблеми на един предшественик. Това е висш акт на Любов от страна на моята душа, която е избрала да поеме този товар и да го трансформира, защото е способна. Всички сме способни. Чрез самопознание, с Любов и Прошка.


Искаш да видиш личната си история с нови очи? Да се освободиш от отрицателните модели, които си наследил от твоя род? Поискай среща:árbol transgeneracional

Преди да дойдеш на консултация е необходимо да изработиш Родословното си Дърво и да ми го изпратиш. Тук можеш да разгледаш инструкциите:

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри Вашето изживяване. Навигирайки по-нататък, Вие приемате нашите условия. OK